AUTEURSLEZING RIA ANYCA

Vrijdag 13 oktober 2023 van 18u30 tot 20u30

In deze auteurslezing neemt Ria u mee doorheen haar creatieve schrijfproces, haar inspiratie en zoektocht naar de authentieke personages.


Inhoud

De rode draad in Anyca’s boeken is de sociale geëngageerdheid waarmee ze schrijft. Deze geëngageerdheid zit overal in, los van het specifieke verhaal, of het nu fictie of non-fictie is, of het nu gaat over Libanon (‘Houb houb, yelah! Syrische vluchtelingen’) de zoektocht naar de roots en de impact van een burgeroorlog (‘De man van Babylon) of misbruik en partnergeweld, het thema van deze lezing (‘Dark number’ en ‘De val van een engel’).


  • De leefwereld van de schrijver
  • Waar komt een idee vandaan?
  • Fantasie of realiteit?
  • Het verloop van het schrijfproces.


Mechanismen van misbruik

Waarom is de ene persoon vatbaarder dan een ander om in een slachtofferrol terecht te komen?
In deze lezing maakt Anyca gebruik van archetypes om inzicht in het eigen gedrag aan te tonen. Anyca legt de link met haar boek ‘De val van een engel’. Het boek legt immers de mechanismen van misbruik bloot. Dit illustreert ze met talrijke voorleesfragmenten.

OVER DE GRENZEN HEEN VZW

Rekeningnummer
BE87 7330 6269 7594
Ondernemingsnummer
0749.458.226

ONT-MOET-ING

Rekeningnummer
BE23 7340 6647 2691


Steun Over De Grenzen Heen VZW via TROOPER